dimecres, 7 de març del 2012

Què, Com i Per què?

Benvinguts bloggers; he fet aquest blog de moda perquè precisament a l'institut faig un crèdit d'informàtica i una de les activitats que farem aquest trimestre és editar un blog. El blog havia de ser d'un hobbie; jo he triat la moda, perquè quan tinc temps lliure em dedico a mirar webs de moda, de marques. De vegades dibuixo vestits. També recullo revistes tant de tallats de cabell com de moda; des de petita que sempre guardo totes les etiquetes de la roba i catàlegs de marques, dins d'una caixa.
Aquest blog no només és de moda, sinó que també tracta de bellesa, de salut i d'art. Dic d'art perquè la moda ho és; moltes vegades es converteix en un mitjà que ens ajuda a expressar com som, com ens sentim cada dia o cada moment. L'estètica del vestir m'ajuda a interpretar el món d'una altra manera; tampoc cal seguir les tendències de moda actual, sinó captar el que ens agrada i adaptar-ho a la nostra manera de ser. 
Després d'explicar-vos el perquè d'aquest blog, m'agradaria que vosaltres, els lectors, us miréssiu el món d'una altra forma, sent creatius en tots els aspectes i mai oblidar-vos de mostrar tal com sou perquè en realitat, cadascun de nosaltres és ÚNIC.

Els professors de l’optativa d’informàtica ens donen petites orientacions fent sessions tècniques abans de crear cada article. A cada una ens expliquen com funcionen noves eines on-line, a partir d'aquí nosaltres hem de desenvolupar la nostra autonomia envers aquella eina. També seguim les instruccions d’una rúbrica penjada al Google DOCS, que gràcies a ella obtindrem la nostra nota. Sabem quines feines em de fer per a treure un 10. A cada tasca hi ha 4 apartats diferents, cada un explica el què em de fer per a treure una determinada nota. Es pot aconseguir un 0, un 4, un 7 o un 10 en funció de la feina que facis. Cada setmana els alumnes podem veure l'evolució de la nostra nota a mesura que anem treballant. Al moodle i als blogs dels nostres professors hi ha altres documents i enllaços que ens ajudaran a seguir aquest procés correctament. El blog Segells: cultura en petit format del nostre professor és un model a seguir per anar editant el nostre propi espai a Internet. A mesura que anem escrivint cada article treballarem amb diverses webs, webs 2.0 i eines on-line. En definitiva, crec que aquest trimestre aprendrem nous conceptes útils en el món de la informàtica fent un treball bastant entretingut. Espero que quan l’acaba us agradi el producte final.


Mapa mental fet amb el FreeMind al moodle d'informàtica sobre les tasques del blog.

Rúbrica al Google DOCS que em de seguir per aconseguir la nota final 

Aquest és el model de blog que he de seguir, és el que edita un dels professors de l'àrea. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada